- See more at: http://3amali9a.blogspot.com/2013/07/facebook-comment.html#sthash.EQqSUNYK.dpuf
- See more at: http://3amali9a.blogspot.com/2013/07/facebook-comment.html#sthash.EQqSUNYK.dpuf

ShareThis

أسهل طريقة للكبدة الإسكندرانى


المقادير
نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح طولية.

حبات طماطم.4

3 حبات فلفل اخضر و، فلفل أحمر.

 فص ثوم.3

 بصلة كبيرة. 2

7 ملاعق زيت.

عصير ليمونة كبيرة.

ملعقة كبيرة خل.2

كمون - شطة-  ملح.

ربع كوب كبير كسبرة خضراء مفرومة.

خبز فينو.


طريقة التحضير  :
1) يتم فرم الثوم ناعم جداً مع الكمون والشطة والملح ونضيف عليهم معلقتين الخل فى طبق التتبيل.
2) نضع الكبدة ونقلب تامكونات معاً ونتركهافى هذا الخليط ساعتين حتى تتشرب الكبدة المكونات لتصبح النكهة قوية.
3)نقطع البصل شرائح رفيعة والطماطم مكعبات.
4) نسخن الطاسة ونضع ربع كوب زيت لكل نصف كيلو كبدة.
5) نسخن الزيت جيداً ثم ننزل الكبدة وتقلب على نار متوسطة حتى تتحمر وتصبح طرية.
6) بعد التأكد من نضوجها نضيف عليها البصل والطماطم وعصير الليمون
نتركها عليها 5 دقائق ثم نظفئ النار.
7) نضع الكسبرة الخضراء ونقلبهما معاً وتقدم فى سندوتشات مع الكاتشب والبطاطس المقلية.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...